Yeni Sitemizle Hizmetinizdeyiz December 29 2013

  Artık e-kitaplara ulaşmak daha kolay ve daha hızlı... 

  
www.ekitapyayincilik.com 
 

EKİTAP PROJESİ: (2010-2020 YAYIN HAYATI ÖZETİ) VE YENİ GELİŞMELER {Editorial Changelog}


Her yıl olduğu gibi, bu yıl da "E-Kitap Projesi" ve "Cheapest Books" markalarıyla, 2010 yılı başlarından beri 10 yıldır sürdürdüğümüz, yaptığımız elektronik yayıncılık'ta ne kadar mesafeler kat ettiğimizi yine bu yıl kaleme aldığım editorial yazımızla paylaşacağım. 

[Tabi çok kasmadan kısaca İKİ ANA bölüm halinde anlatmaya çalışacağım, bu yılki changelog resmimizi yayınladığımız Eintein'ın "Meaning of Relativity" ve "Küçük Prens" isimli klasik çocuk kitabımızdan seçtik.] 





_____________________________________________
 

BİRİNCİ BÖLÜM (2010-2014 İLK 4 YIL)

Öncelikle E-Kitap Projesinin 2014 yılı başlarında Amerika'daki dağıtım ağı Lulu.com ile public domain ekitaplar yüzünden çıkan sorun nedeniyle, bu kez ilk kez direkt kindle ve nook olarak yayıncı kaydı oluşurup, Barnes & Noble'ın direk yayıncı arayüzü ve Kindle Direct Publishing'de yayıncı hesapları oluşturarak artık direkt ekitap yayın ve dağıtımı "eKitap Projesi" markasıyla ekitap yayınlamaya başladık. Bu, bizi oldukça yoran zorlu bir süreç oldu, ama yayıncılık çizgimizde de önemli bir dönemeci teşkil etti, çünkü direkt olarak Amazon ve Barnes & Noble gibi büyük online marketlerde eseri anında yayınlama şansı sundu. Bu sayede pek çok ingilizce klasik eseri yayına sunmakla birlikte, bazı türkçe kitaplar için de çok büyük bir avantaj sağladı..

Mesela bu sayede, uzun yıllardı sürdürdüğümüz en önemli akademik çalışmalardan biri olan "BİRLEŞİK ALAN TEORİSİ-II"nin ingilizce çevirisi olan "UKRAY ELECTRO-GRAVİTASYONEL ALAN KURAMIMIZI" ingilizce çevirisini bu sayede hem ingilizce ve hem de türkçe olarak hem basılı olarak ve hem de oldukça kaliteli e-PUB formatında çok kaliteli bir şekilde yayınladığımız gibi;

“Ukray” Unified Field Theory: “An Approach to Electrogravity Unification” 

Buna ilaveten, Basılı olarak da bu yolla, Amazon direk kindle ("Amazon Kindle Direct Publishing") yayın ve basılı kitap platformu ile dağıtıma sunduk. Bu model, tabi ki büyük bir çığır açtı şöyle ki, artık akademik düzeydeki "TEZ" veya "DOKTORA" çalışmaları ile bu tarz çok teknik kitapların ekitap olarak yayınlanmasında çok önemli bir model teşkil etti yine. Dolayısıyla birleşik alan kuramımız, nasıl ki e-kitap projesi'nin kurulmasına bir nevi neden olduysa, fizik merakımız yine bizi yayıncılık evreninde hızla sürüklemeye devam ediyor diyebiliriz, şaka bir yana dedik ya Fizik her zaman iyidir, zihni açar vesselam.. :)

Bu gelişme beraberinde bir çok şeyi de getirdi tabi. Şöyle ki, hatırlarsak 2013 yılında - çoğu yabancı dilde ve ingilizce olan - dünya klasiklerinden oluşan "1000 TEMEL ESER" yayınlama gibi dev bir proje başlattık ve bu sayede hem basılı hem de ekitap formatında (Bu Projede kitabın PDF, EPUB VE KINDLE versiyonu bir arada okura sunulacak) ve tamamı illüstrasyonlu ve dünya kalitesinde şu ana kadar bu proje kapsamında bu sayı 250 KİTABA kadar ulaştı. Sanırım 2019 sonu itibarıyla 1000 esere ulaşacağız ve bu hem Türkiye için olduğu kadar, Amerika ve hatta tüm Dünya için ölmeyen klasiklerin yeniden farklı bir doğuşu ve yayına sunulması anlamına da geliyor, ki bu güzel bir gelişme oldu 2016 ortalarına kadar bu süreçte mesafe kat ettik.

Bu arada, yine 2014 başlarında önemli bir değişiklik daha yaparak; 2. ekitap yayın platformumuz olan http://www.ekitapyayincilik.com'un altyapısını 'WORPRESS'den "SHOPIFY" denen ve dünya genelinde kullanılan hazır bir e-ticaret sitesine ve platformuna dönüştürdük. Üstelik SSL SERTİFİKALI PAYU KREDİ KARTI ENTEGRASYONU da bu yeni sitemize geçtiğimiz yıl 2016'da yapıldı ve PAY-PAL'ın Türkiye'de 2016 yılı itibarıyla kapatılmasıyla sonuçlanan açık böylece giderilmiş oldu. Türkiye'de ve Dünya'da önde gelen online ödeme kuruluşu olan PAYU entegrasyonuyla birlikte Ödeme ve alışveriş sepetlerimizde tam bir güvenlik ve uyumlu entegrasyon sağlandı.

Peki bununla beraber neler değişti? İlk önce, sitemiz ana hedefini yayıncılık yanında kitap marketi şeklinde bir görünüme de kavuşturduk. Böylece, yeni sitemiz "ekitap yayıncılık" arayüzünü değiştirmemizle birlikte iki avantaj sağladık: ilki tablet ve cep telefonlarında sitemiz çok daha güzel ve hızlı açılıyor ve satın alma sağlıyor olması ve ikincisi ise, daha profesyonel ve opsiyonel ve kitap satışlarını ve yazarların profillerini arttırmaya yönelik bir market görünümüne kavuşması oldu..

_____________________________________________


İKİNCİ BÖLÜM (2014-2020 SON 6 YIL)

Gelelim 2014'ün ortalarından itibaren uzun zamandır hem yazarlarımızın ve hem de kitaplarımızı yurt içinde de basılı olarak edinmek ve satışa çıkmasını bekleyenlerin istemiş olduğu önemli gelişmeye. Evet, "YURTİÇİ BASILI KİTAP YAYINLANMASI VE DAĞITIMI" sürecimiz artık 2017 yılı itibarıyla başlaması belki de bu yılın en büyük gelişmesi oldu.

Artık yeni düzenlediğimiz "GLOBAL PAKET"imizle belki de Türkiye'de ilk kez bu kadar kolay bir şekilde "EKONOMİK" ve "GENİŞ" yayın imkanları ile tüm yazarlarımıızn kitapları başta "KİTAPYURDU" & "D & R", "İDEFİX", "KİTAPPERVER.COM", "ARKADAŞ KİTAPEVİ" "EMEK KİTAPEVİ" "DOST KİTAPEVİ" gibi v.s. ve hemen hemen 30'a yakın Türkiye'nin en büyük online kitap marketlerinden de satın alınabilecek ve basılı olarak, okurun edinebileceği bir hale geldi. Böylece bu önemli girişimle e-kitapla basılı kitabı tarihi bir şekilde birleştirdik ve okurun her ikisine de ulaşması için dev bir adım attık. Üstelik, bu sistemde kitap baskı depolama ve israfı da yok, kitap istendikçe basılıp okura gönderilecek.
_____________________________________________


SON ÇEYREK (2017-2020 SON 3 YIL) 

2020 YILI itibarıyla, Ayrıca bu basılı kitap hizmetimizdeki yeni işbirlikçi ve güçlü bir dağıtım ağı olan çözüm ortağımız "CİNİUS KİTAP"la yola başladığımızda birçok eksiğimiz olmasına rağmen; 3-4 ay kadar kısa bir sürede büyük bir mesafe kat ettik. Özellikle 2019 sonuna doğru, "ALMANYA" dan getirttiğimiz son sistem "XEROX" dijital az baskı yapabilen matbaa makinası ile, Cinius Yayınları ve Kitapevi ile baskı kalitesi mükemmel bir hale geldi.

Artık, tüm kitaplarımızın az sayıda da olsa, kendi yayınevi markamız altında nerdeyse matbaa kalitesinde baskı yapılabiliyor, ayrıca projemizde bu yıl sonu itibarı ile diğer yeni gelişmeler de oldu. Basılı kitaplar için yeni alt markamız olan "E-KİTAP YAYINCILIK" yeni QR KOD eklenmiş yeni logosuyla E-KİTAP PROJESİ'nin yanında yerini aldı. Bundan sonraki süreçte e-kitaplarımızı *E-KİTAP PROJESİ markamızla yayınlarken; Basılı kitaplarda **E-KİTAP YAYINCILIK markamızı ve İngilizce ve yabancı dildeki yayınlanan kitaplarda da ***CHEAPEST BOOKS markamızı kullanacağız. Yine tüm bunlarla birlikte; Örneğin, yazarlar için yurt içi satışlarını takip edebilecekleri kullanıcı paneli koyacağımız platformumuz halen tasarım aşamasındadır. Ayrıca eski kötü baskıları tamamen çöpe atıp yeni baskıları ile değiştiriyoruz hızla, sizin yazdığınız her kitap içinde geçerli ama iptal ettiniz mi kitap yazma keyfinizi ve programınızı bilmiyorum. Bence etmeyin bu aralar, çünkü benzersiz ve Türkiye'de eşi olmayan yayıncılık alternatifleriyle karşılıyoruz 2020'yi.. 

Ayrıca tüm bunların yanında yine 2016 ortalarından itibaren tüm ekitap kataloğumuz, "KOBO" dağıtım ağı ile, KOBO & DR anlaşmasıyla birlikte, artık D & R, İDEFİX vs. büyük kitapevlerine tüm ekitaplarımızn dağıtımı artık anında gerçekleşecek, hatta çoğu yazarımızın kitabı şimdiden D & R'da "Yeni Çıkanlar" kısmına girmiş durumda..

Sevgi ve Esenlikle kalın,

Nice başarılı ve kazançlı ve kitaplarla dolu bir yıl geçirmeniz dileğiyle..

M. Ukray 

E-Kitap Projesi & E-Kitap Yayıncılık Genel Kordinatörü, 2020

http://www.ekitaprojesi.com/

** http://www.ekitapyayincilik.com/

*** http://www.cheapestboooks.com/