Duyurular

Artık! Kobo D&R anlaşmasıyla tüm e-Kitaplarımız D&R.com'da April 23 2016

ÖNEMLİ BİR GELİŞME: Kobo ile birlikte eKitap Projesi'ne ait tüm kitaplar artık, D&R'da satışa sunulmuştur..! Artık, ekitap projesiyle yayınladığınız bir ekitap, anında D & R markette satışa çıkması anlamına gelen bu önemli gelişme ile, yayıncılık dünyasında önemli bir hamle daha atmış olduk..

DR'daki Kitaplarımıza buradan bakabilirsiniz:

EKİTAP PROJESİ KİTAPLIĞI

 

Kobo artık Türkiye’de!

Tüm dünyada kitap okuma alışkanlıklarını değiştiren ve gittikçe daha da yerleşik bir teknoloji haline gelen e-kitap teknolojisi Türkiye’de ne yazık ki hala arzu edilen boyutlarda değil. Babil’in geçtiğimiz sene piyasaya sunduğu Calibro dışında Türkiye pazarına “resmi olarak” sunulmuş bir e-kitap okuyucu bulunmuyor. Tabii ki konunun ilgilileri yurtdışından sipariş ederek Kindle, Nook, Kobo gibi diğer alternatif e-kitap okuyucuları getirtebiliyor ama hem gümrük vergileri hem de gönderim ücretleri ile bu da oldukça maliyetli bir seçenek. Kaldı ki bu markaların kütüphane ve mağazalarına Türkiye’den erişmek de hiç kolay değil.

Özellikle Kindle içerikleri konusunda çok katı davranıyor, bu da insanları ister istemez farklı paylaşımlara yönlendiriyor. Kendi adıma özellikle e-kitap konusunda her türlü paylaşımın (!) destekçisiyim ama Başucumuzda Kitap olarak tabii ki korsana karşıyız………

D&R bu sıkıntının farkına varmış olsa gerek ki, bugünden itibaren dünyadaki büyük e-kitap ve e-kitap okuyucu markalarından biri olan Kobo ile işbirliği yaptığını açıkladı.

Kobo artık Türkiye’de!

Fiyatlar, cihaz modelleri ve diğer teknik detayları:

http://www.dr.com.tr/kobo adresinden inceleyebilirsiniz. Piyasayı bilenler tarafından cihazların fiyatları “en azından çok uçmamışlar” şeklinde karşılandı gözlemlediğim kadarıyla. Fakat konu yine Türkçe e-kitap çeşitliliğinde ve fiyatlarında tıkanıp kalıyor.

Lansmanla birlikte Kobo’nun tüm yabancı e-kitap koleksiyonunu da Türk kullanıcılarına sunan D&R, Türkçe e-kitaplar söz konusu olduğunda ancak Türk yayıncıların projeye katılımıyla gelişim sağlayabilir.

Fakat e-kitabın devlet tarafından kitap olarak değil kültür nesnesi olarak sınıflandırılması sebebiyle yüksek vergiye maruz kalması hem fiyatların düşmesini zorlaştırıyor hem de yayınevleri bu teknolojiyi sahiplenmekte güçlük çekiyor. Basılı hali 25 TL olan bir kitabın e-kitabının 22 TL’ye satılması en kibar ifadeyle ayıp, içimden asıl geçenleri tahmin etmeyi ise size bırakıyorum.

Kobo’nun fiyatları yurtdışı fiyatları ve vergiler düşünüldüğünde dengeli gözüküyor.

Kobo ve D&R ortaklığının güzel bir başlangıç olmasını ve Amazon’a da Türkiye pazarına girmek için ilham vermesini dileyelim. Piyasa canlandıkça bundan karlı çıkan hiç şüphe yok ki okuyucular olacaktır.

D&R’ın Kobo ile ilgili hazırlamış olduğu tanıtım videosuna da aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:


ESERİNİZİ TÜM DÜNYAYA DUYURUN! October 05 2014

İşte her bütçeye ve ihtiyaca uygun yayın paketlerimiz:

  

 

Sanat ve İnternet Dünyası October 05 2014

 

YAZI

BİR TÜRKİYE KİTAPLIĞI

YAZAN:

“Nesillerin üst üste okuduğu beş kitap yoktur Türkiye’de.”
– Ahmet Hamdi Tanpınar

Sosyolog Dellaloğlu bir röportajında bu sözü hatırlatıyor, bir de ekleme yapıyordu: “Bunu daha yatay söylersek, değişik kesimlerin okuduğu ortak beş kitap yoktur.” Bu çarpıcı gerçek üzerine, Dellaloğlu ile iletişime geçerek bize bu zor sorunun cevabını vermesini rica ettik: Peki herkes hangi kitapları okumalı? Ortaya seksen küsür kitaplık bir liste çıktı. Prof. Dr. Besim F. Dellaloğlu’nun kişisel tavsiyeleriyle temelini attığımız bu kitaplığa, siz de yorumlar bölümünde kitap tavsiye ederek katkıda bulunabilirsiniz.

SANATTAN SÖZ EDEN ROMANLAR

YAZAN:

Bu yazıda andığım romanlarda sanatçı ve sanat yapıtının sıradan insanı korkutan yanları öne çıkarılmıştır. Zapt edilmek istenen insanın içindeki fırtınadır. Uygarlık ve kötülük gibi kavramlar sanatın baş döndürücü kışkırtmaları karşısında sarhoş olur, bireydeki bu güç onu tanrısallaştırır. Sıradanlıktan, bayağılıktan, boşunalıktan kurtuluşu vaat eder sanat. Çünkü yirminci yüzyılın modernist hayalleri halen ak kor halinde küllerin içinde sıcaklığını sürdürmektedir.
Ancak şimdi yirmi birinci yüzyıldayız. Defalarca yerle bir olan iyimserlik, edebiyatta yerini soğuk ve acımasız bir gerçekçiliğe bıraktı…

EMİN DUR, EMİN OL

YAZAN:

“Görünen o ki beden dilimiz, insanlara bizim hakkımızda fikir vermekle kalmıyor, kendimize yönelik duygu ve düşüncelerimizi de etkiliyor. Bedenimiz, zihnimizi değiştirebiliyor.”

Sosyal psikoloji alanında çalışan Amy Cuddy, dünya çapında on altı milyon izleyiciye ulaşan TED konuşmasında, insanın kendini daha güçlü hissetmesini sağlamak için çok basit ve ilginç bir yöntem öneriyor: Sadece iki dakika boyunca duruşunuzu değiştirerek, duygu ve düşüncelerinizi de değiştirebilirsiniz, diyor.

BİR SANAT SOSYOLOJİSİ OLUŞTURMAK

YAZAN:

Sanat nedir? Sanatçı kimdir? Sanatı kimler izler? Neden bazı eserler “büyük” kabul edilirken, diğerleri dışlanır? Sanat eserlerine biçilen değer, zaman içinde neden ve nasıl değişir?
Sanatı toplumsal bir inşa olarak düşünen sosyologları, sanatı mucizevi bir dehanın ürünü olarak kabul eden nitel çalışmalarla bir araya getiren Goldberg’inBir Sanat Sosyolojisi Oluşturmak isimli kitabı, sanat hakkında kuramsal düşünmek isteyenleri akademik bir tartışma maratonuna davet ediyor.

FOTOĞRAFÇININ EĞİTİMİ: NELERİ YAP, NELERİ YAPMA?

YAZAN:

Fotoğrafçının Eğitimi kitabı, fotoğrafçılığın anlamını, gücünü, araçlarını ve ilkelerini irdeleyen elli yazıdan oluşuyor. Fotoğrafçılığı bir meslek olarak her açıdan ele alan bu kitapta öğrencilere, fotoğrafçılara ve fotoğraf meraklılarına yol gösteren birçok değerli ipucu bulunuyor. Yer verdiğimiz listede, aynı zamanda kitabın üç editöründen biri olan fotoğrafçı Charles H. Traub, birçok kullanışlı tavsiye veriyor ve fotoğraf dünyasının soğuk ve sıcak gerçeklerini sıralıyor.

YOUNG-HA KIM: SANATÇI OLUN, HEMEN ŞİMDİ!

YAZAN:

“Birçok kişi bu konu açıldığında gerilir ve karşı çıkar: ‘Sanat karın doyurmaz, zaten şu an meşgulüm. Okula gitmem lazım, iş bulmam lazım, çocuklarımı derse götürmem gerek…’ ‘Çok meşgulüm, sanat için vaktim yok’ diye düşünürsünüz. Hemen şimdi sanatçı olmamamız için yüzlerce neden vardır. Neden sanatçı olmamamız gerektiğini biliriz, ama neden olmamız gerektiğini bilmeyiz.”

HER TÜRLÜ TÜRKÇE SORUNU İÇİN EŞSİZ KILAVUZ

YAZAN:

Diyelim şehrinizde Oxford yoktu, Türkçe öğretmeniniz bir türlü atanmadı, anadiliniz Türkçe değil ya da Türk Dil Kurumu’na çoktandır güvenmiyorsunuz… Yine de dili doğru kullanmak için bir şansınız daha var: Metis Türkçe Sorunları Kılavuzu.

VİCDANİ RET KABUL EDİLİRSE KİM GİDECEK ASKERE?

YAZAN:

Hrant Dink Vakfı Yayınları tarafından yayımlanan Asker Doğmayanlar kitabı, Pınar Öğünç’ün Türkiye’de vicdani ret tartışmalarının öne çıkan 14 ismiyle yaptığı görüşmelerden oluşuyor. Kitap, vicdani retçilerin bireysel hikâyelerini, Türkiye’deki militarist duruşu ve insan hakkı mücadelesi olarak vicdani reddin tarihini anlatıyor.

MÜSTESNA ŞEHRİN İSTİSNAİ KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ

YAZAN:

Ayşe Çavdar ve Pelin Tan tarafından hazırlanan “İstanbul: Müstesna Şehrin İstisna Hali” kitabı, bir yandan, bugün tartışmakta olduğumuz kentsel dönüşüm süreçlerini anlamamıza yardımcı oluyor, bir yandan da bununla nasıl mücadele etmemiz gerektiğine dair farklı görüşleri, yöntemleri ve tartışma biçimlerini içeriyor.

FİLMLER ERKEKLİĞİ NASIL ÖĞRETİYOR?

YAZAN:

Colin Stokes toplumsal hayata sağlıklı bir şekilde uyum sağlayabilmeleri için erkek çocuklarına “kehanetle gelecek bir görevde tek başına savaşmak”tan başka bir yol gösteren, yeni bir erkeklik tanımı öğretilmesi gerektiğini savunuyor.

10 DAKİKA DİKKATİNİZİ VERMENİZ KÂFİ

YAZAN:

En son ne zaman tamamen hiçbir şey yapmadan vakit geçirdiniz? Dikkatlilik uzmanı Andy Puddicombe, zihniyle barışık bir hayat yaşayabilmesi için, herkesi günde sadece on dakika ayırmaya davet ediyor.

74468

BİLDİĞİN GİBİ DEĞİL

YAZAN:

“90’lı yıllarda Güneydoğu’da çocuk olmak” altbaşlığıyla 2011 yılında yayımlanan Bildiğin Gibi Değil, politik söylemlerin gizlediği ve örttüğü insan hikâyelerini derliyor. Arka kapak yazısının çok iyi ifade ettiği üzere, bu kitap içinde yer alan Kürt gençlerinin batılı akranlarına bir iç dökmesi olarak okunmalı. Barış için.


Yeni Sitemizle Hizmetinizdeyiz December 29 2013

  Artık e-kitaplara ulaşmak daha kolay ve daha hızlı... 

  
www.ekitapyayincilik.com 
 

EKİTAP PROJESİ: (2010-2020 YAYIN HAYATI ÖZETİ) VE YENİ GELİŞMELER {Editorial Changelog}


Her yıl olduğu gibi, bu yıl da "E-Kitap Projesi" ve "Cheapest Books" markalarıyla, 2010 yılı başlarından beri 10 yıldır sürdürdüğümüz, yaptığımız elektronik yayıncılık'ta ne kadar mesafeler kat ettiğimizi yine bu yıl kaleme aldığım editorial yazımızla paylaşacağım. 

[Tabi çok kasmadan kısaca İKİ ANA bölüm halinde anlatmaya çalışacağım, bu yılki changelog resmimizi yayınladığımız Eintein'ın "Meaning of Relativity" ve "Küçük Prens" isimli klasik çocuk kitabımızdan seçtik.] 





_____________________________________________
 

BİRİNCİ BÖLÜM (2010-2014 İLK 4 YIL)

Öncelikle E-Kitap Projesinin 2014 yılı başlarında Amerika'daki dağıtım ağı Lulu.com ile public domain ekitaplar yüzünden çıkan sorun nedeniyle, bu kez ilk kez direkt kindle ve nook olarak yayıncı kaydı oluşurup, Barnes & Noble'ın direk yayıncı arayüzü ve Kindle Direct Publishing'de yayıncı hesapları oluşturarak artık direkt ekitap yayın ve dağıtımı "eKitap Projesi" markasıyla ekitap yayınlamaya başladık. Bu, bizi oldukça yoran zorlu bir süreç oldu, ama yayıncılık çizgimizde de önemli bir dönemeci teşkil etti, çünkü direkt olarak Amazon ve Barnes & Noble gibi büyük online marketlerde eseri anında yayınlama şansı sundu. Bu sayede pek çok ingilizce klasik eseri yayına sunmakla birlikte, bazı türkçe kitaplar için de çok büyük bir avantaj sağladı..

Mesela bu sayede, uzun yıllardı sürdürdüğümüz en önemli akademik çalışmalardan biri olan "BİRLEŞİK ALAN TEORİSİ-II"nin ingilizce çevirisi olan "UKRAY ELECTRO-GRAVİTASYONEL ALAN KURAMIMIZI" ingilizce çevirisini bu sayede hem ingilizce ve hem de türkçe olarak hem basılı olarak ve hem de oldukça kaliteli e-PUB formatında çok kaliteli bir şekilde yayınladığımız gibi;

“Ukray” Unified Field Theory: “An Approach to Electrogravity Unification” 

Buna ilaveten, Basılı olarak da bu yolla, Amazon direk kindle ("Amazon Kindle Direct Publishing") yayın ve basılı kitap platformu ile dağıtıma sunduk. Bu model, tabi ki büyük bir çığır açtı şöyle ki, artık akademik düzeydeki "TEZ" veya "DOKTORA" çalışmaları ile bu tarz çok teknik kitapların ekitap olarak yayınlanmasında çok önemli bir model teşkil etti yine. Dolayısıyla birleşik alan kuramımız, nasıl ki e-kitap projesi'nin kurulmasına bir nevi neden olduysa, fizik merakımız yine bizi yayıncılık evreninde hızla sürüklemeye devam ediyor diyebiliriz, şaka bir yana dedik ya Fizik her zaman iyidir, zihni açar vesselam.. :)

Bu gelişme beraberinde bir çok şeyi de getirdi tabi. Şöyle ki, hatırlarsak 2013 yılında - çoğu yabancı dilde ve ingilizce olan - dünya klasiklerinden oluşan "1000 TEMEL ESER" yayınlama gibi dev bir proje başlattık ve bu sayede hem basılı hem de ekitap formatında (Bu Projede kitabın PDF, EPUB VE KINDLE versiyonu bir arada okura sunulacak) ve tamamı illüstrasyonlu ve dünya kalitesinde şu ana kadar bu proje kapsamında bu sayı 250 KİTABA kadar ulaştı. Sanırım 2019 sonu itibarıyla 1000 esere ulaşacağız ve bu hem Türkiye için olduğu kadar, Amerika ve hatta tüm Dünya için ölmeyen klasiklerin yeniden farklı bir doğuşu ve yayına sunulması anlamına da geliyor, ki bu güzel bir gelişme oldu 2016 ortalarına kadar bu süreçte mesafe kat ettik.

Bu arada, yine 2014 başlarında önemli bir değişiklik daha yaparak; 2. ekitap yayın platformumuz olan http://www.ekitapyayincilik.com'un altyapısını 'WORPRESS'den "SHOPIFY" denen ve dünya genelinde kullanılan hazır bir e-ticaret sitesine ve platformuna dönüştürdük. Üstelik SSL SERTİFİKALI PAYU KREDİ KARTI ENTEGRASYONU da bu yeni sitemize geçtiğimiz yıl 2016'da yapıldı ve PAY-PAL'ın Türkiye'de 2016 yılı itibarıyla kapatılmasıyla sonuçlanan açık böylece giderilmiş oldu. Türkiye'de ve Dünya'da önde gelen online ödeme kuruluşu olan PAYU entegrasyonuyla birlikte Ödeme ve alışveriş sepetlerimizde tam bir güvenlik ve uyumlu entegrasyon sağlandı.

Peki bununla beraber neler değişti? İlk önce, sitemiz ana hedefini yayıncılık yanında kitap marketi şeklinde bir görünüme de kavuşturduk. Böylece, yeni sitemiz "ekitap yayıncılık" arayüzünü değiştirmemizle birlikte iki avantaj sağladık: ilki tablet ve cep telefonlarında sitemiz çok daha güzel ve hızlı açılıyor ve satın alma sağlıyor olması ve ikincisi ise, daha profesyonel ve opsiyonel ve kitap satışlarını ve yazarların profillerini arttırmaya yönelik bir market görünümüne kavuşması oldu..

_____________________________________________


İKİNCİ BÖLÜM (2014-2020 SON 6 YIL)

Gelelim 2014'ün ortalarından itibaren uzun zamandır hem yazarlarımızın ve hem de kitaplarımızı yurt içinde de basılı olarak edinmek ve satışa çıkmasını bekleyenlerin istemiş olduğu önemli gelişmeye. Evet, "YURTİÇİ BASILI KİTAP YAYINLANMASI VE DAĞITIMI" sürecimiz artık 2017 yılı itibarıyla başlaması belki de bu yılın en büyük gelişmesi oldu.

Artık yeni düzenlediğimiz "GLOBAL PAKET"imizle belki de Türkiye'de ilk kez bu kadar kolay bir şekilde "EKONOMİK" ve "GENİŞ" yayın imkanları ile tüm yazarlarımıızn kitapları başta "KİTAPYURDU" & "D & R", "İDEFİX", "KİTAPPERVER.COM", "ARKADAŞ KİTAPEVİ" "EMEK KİTAPEVİ" "DOST KİTAPEVİ" gibi v.s. ve hemen hemen 30'a yakın Türkiye'nin en büyük online kitap marketlerinden de satın alınabilecek ve basılı olarak, okurun edinebileceği bir hale geldi. Böylece bu önemli girişimle e-kitapla basılı kitabı tarihi bir şekilde birleştirdik ve okurun her ikisine de ulaşması için dev bir adım attık. Üstelik, bu sistemde kitap baskı depolama ve israfı da yok, kitap istendikçe basılıp okura gönderilecek.
_____________________________________________


SON ÇEYREK (2017-2020 SON 3 YIL) 

2020 YILI itibarıyla, Ayrıca bu basılı kitap hizmetimizdeki yeni işbirlikçi ve güçlü bir dağıtım ağı olan çözüm ortağımız "CİNİUS KİTAP"la yola başladığımızda birçok eksiğimiz olmasına rağmen; 3-4 ay kadar kısa bir sürede büyük bir mesafe kat ettik. Özellikle 2019 sonuna doğru, "ALMANYA" dan getirttiğimiz son sistem "XEROX" dijital az baskı yapabilen matbaa makinası ile, Cinius Yayınları ve Kitapevi ile baskı kalitesi mükemmel bir hale geldi.

Artık, tüm kitaplarımızın az sayıda da olsa, kendi yayınevi markamız altında nerdeyse matbaa kalitesinde baskı yapılabiliyor, ayrıca projemizde bu yıl sonu itibarı ile diğer yeni gelişmeler de oldu. Basılı kitaplar için yeni alt markamız olan "E-KİTAP YAYINCILIK" yeni QR KOD eklenmiş yeni logosuyla E-KİTAP PROJESİ'nin yanında yerini aldı. Bundan sonraki süreçte e-kitaplarımızı *E-KİTAP PROJESİ markamızla yayınlarken; Basılı kitaplarda **E-KİTAP YAYINCILIK markamızı ve İngilizce ve yabancı dildeki yayınlanan kitaplarda da ***CHEAPEST BOOKS markamızı kullanacağız. Yine tüm bunlarla birlikte; Örneğin, yazarlar için yurt içi satışlarını takip edebilecekleri kullanıcı paneli koyacağımız platformumuz halen tasarım aşamasındadır. Ayrıca eski kötü baskıları tamamen çöpe atıp yeni baskıları ile değiştiriyoruz hızla, sizin yazdığınız her kitap içinde geçerli ama iptal ettiniz mi kitap yazma keyfinizi ve programınızı bilmiyorum. Bence etmeyin bu aralar, çünkü benzersiz ve Türkiye'de eşi olmayan yayıncılık alternatifleriyle karşılıyoruz 2020'yi.. 

Ayrıca tüm bunların yanında yine 2016 ortalarından itibaren tüm ekitap kataloğumuz, "KOBO" dağıtım ağı ile, KOBO & DR anlaşmasıyla birlikte, artık D & R, İDEFİX vs. büyük kitapevlerine tüm ekitaplarımızn dağıtımı artık anında gerçekleşecek, hatta çoğu yazarımızın kitabı şimdiden D & R'da "Yeni Çıkanlar" kısmına girmiş durumda..

Sevgi ve Esenlikle kalın,

Nice başarılı ve kazançlı ve kitaplarla dolu bir yıl geçirmeniz dileğiyle..

M. Ukray 

E-Kitap Projesi & E-Kitap Yayıncılık Genel Kordinatörü, 2020

http://www.ekitaprojesi.com/

** http://www.ekitapyayincilik.com/

*** http://www.cheapestboooks.com/


e-Kitap Proje Platformumuz December 29 2013

e-Kitap Projesi, Kitabınızın Yurt içi ve Yurt dışı yayınlanması, ve Dağıtım süreci ve Global marketlerdeki online raflarda yer alan yayınlanmış kitaplarımız hakkında daha detaylı bilgiler içerir.


İngilizce e-Kitap Platformumuz December 29 2013

Yayınlanmış ve Dağıtımda olan yüzlerce Dünya standartlarındaki ingilizce e-Kitaplarımıza, orjinal klasiklere buradan ulaşabilirsiniz, İngilizce e-Kitap Projemiz "Cheapest Boooks" yerli ve yabancı tüm okurlarımıza açık: 

 
http://www.cheapestboooks.com